Seminar de informare privind Proiectul Erasmus Mundus EMP-AIM

25 Februarie 2014 – termenul limita de aplicare la proiectul Erasmus Mundus EMP-AIM (2012-2015). In acest context, toti cei interesati (pentru burse pot aplica studenții, rezidenții, masteranzii, doctoranzii, post-doctoranzii, personalul academic și administrativ) sunt invitati la seminarul de informare organizat de catre Centrul pentru Cooperare Internationala (ULIM) in data de 6 februarie 2014, ora: 12:30, Sala Mică a Senatului, biroul 212, etajul II din incinta ULIM.

Erasmus Mundus este un program de cooperare si mobilitate universitara, care isi propune sa promoveze invatamantul superior european si comunicarea interculturala la nivel mondial. Erasmus Mundus se bazeaza pe succesul programului Erasmus (cunoscut mai ales prin bursele de mobilitate oferite studentilor) si reprezinta o deschidere catre spatiul non-european, in vederea incurajarii comunicarii intre institutii de invatamant superior, cadre didactice, studenti si cercetatori din spatiul UE si din afara lui.

Amintim că din 2012 ULIM derulează  proiectul ERASMUS MUNDUS EMP-AIM in parteneriat cu alte 16 universitati din Europa, Belarus, Ucraina si Moldova.  Cel de-al treilea apel de aplicare la acest proiect  pentru anul academic 2014-2015 a fost lansat la  20 noiembrie, 2013.

În cadrul seminarului  de informare din 6 februarie a.c., potentialii candidati vor  avea posibilitatea de a afla din surse directe despre proiectul sus menționat, și anume de la bursierii  ULIM, întorși recent în țară, care au beneficiat  de o astfel de bursă in cadrul proiectului respectiv la o instituție parteneră din Europa. 

Proiectul oferă burse de studii la 9 universităţi din Uniunea Europeană, iar șansele de câştig sunt reale. 

 Mai multe detalii despre proiectul vizat, vedeți aici

Call poster


05.02.2014