Experiența ULIM în trei cuvinte

Un Flash Mob inedit în cadrul căruia studenții și-au descris experiența acumulată la ULIM în trei cuvinte a fost organizat pe data de 4 aprilie 2014.
Organizatorii au împărțit panglici albe și albastre, culorile-simbol ale ULIM-ului, pe care studenții străini, dar și cei de acasă, au așternut gînduri frumoase, fără să depășească, însă limita de 3 cuvinte. “J’aime beacoup ULIM”, “Viitorul ușilor deschide”, “Zîmbete și oamenii buni”,un tânăr din Israel, a scris „Inima mea e ULIM”.

Mesajele au fost scrise în limbile chineză, coreeană, franceză, engleză, azeră, turcă, ucraineană și altele.
Scopul acestui Flash Mob a fost de a face cunoscut sloganul ULIM pentru cât mai multe persoane: „Noi nu învățăm pentru școală, ci pentru viață”. 
De asemenea, prin acest eveniment, studenții ULIM și-au propus să motiveze viitorii studenți, aflați în dilema alegerii unui program universitar, profitind de oportunitatea de a trăi o experienţă academică unică, într-un context educaţional dinamic și divers, pe care Universitatea Liberă Internațională din Moldova o oferă. 
Valentina Ciumacenco, Directorul Centrului pentru Cooperare Internațională, a salutat această acțiune studențească, subliniind că: „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește în ea”. 
Atmosfera a fost completată de mișcările de dans ale tinerilor pe ritmurile piesei care a cucerit întreg mapamondul “Happy” interpretată de Pharell Williams. Pe parcursul evenimentului studenții au interacționat, și-au cunoscut colegii străini , întrucît la ULIM învață studenți veniți din peste 30 de țări  al lumii, precum Israel, Turcia, Nigeria, China, Coreea de Sud ș.a.  Aceștia din urma au fost cei mai fericiți să-și manifeste respectul și admirația pentru ULIM, universitatea care-i găzduiește. 
Evenimentul fost organizat la inițiativa studenților în colaborare cu Centrul pentru Cooperare Internațională. 

Autor: Doina Stimpovschii
Studenta an I, Facultatea Litere, ULIM


09.04.2014