Prezentarea Programului Fulbright

Miercuri, 9 aprilie, 2014, la ULIM a avut loc prezentarea Programului american - Fulbright. În cadrul acesteia, dl. Brent ISRAELSEN, şef-adjunct secție cultură şi presă, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău, a informat audiența prezentă despre criteriile de eligibilitate precum și care este procedura de obținere a unei burse Fulbright.

În același context, dl. ISRAELSEN a menționat că Programul Fulbright este cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume. Acesta a fost demarat în 1946, la inițiativa senatorului de Arkansas J. William Fulbright iar în prezent este coordonat de Biroul Afacerilor Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat din S.U.A.

Rolul programului este să intensifice înțelegerea reciprocă dintre națiunea americană și celelalte națiuni participante în program, prin schimburi culturale și educaționale, la nivel academic. Programul Fulbright funcționează în aproximativ 155 de țări de pe glob.

Bursele administrate de Fulbright sunt de trei tipuri:

  • Fulbright Scholar - oferă granturi cercetătorilor, profesorilor universitari și experților din diferite domenii care au titlul de doctor sau echivalentul experienței profesionale în domeniu pentru realizarea unor studii de cercetări în Statele Unite.
  • Fulbright Faculty Development - oferă profesorilor universitari și administratorilor care au cel puțin doi ani de experiența în domeniu oportunitatea de a explora metodologia de predare și tehnicile de elaborare a curriculum-ului în Statele Unite.
  • Hubert H. Humphrey Fellowship - burse adresate tinerilor manageri din mediul public și privat pentru a desfășura activități de dezvoltare profesională la universități de elită din Statele Unite ale Americii.

Pentru informații suplimentare Vă rugăm să contactați Secția pentru Cultura și Presă a Ambasadei SUA la Chișinău la nr. tel. 40 83 00 sau vizitați pagina web:http://moldova.usembassy.gov/040114.html  

Termenul limită de aplicare on-line  este  2 Iunie, 2014.

Vezi aici prezentare PowerPoint a programului 


10.04.2014