Ziua Europeană a luptei împotriva traficului de fiinţe umane, marcată la ULIM

La 19 octombrie 2012, ora 11:00, în incinta ULIM se va desfăşura prelegerea întitulată „Cadrul naţional de prevenire a traficului de fiinţe umane”.

Evenimentul este organizat de Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, Misiunea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie în Moldova, în colaborare cu Centrul pentru Cooperare Internaţională, ULIM, fiind planificat în contextul Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane. Prelegerea va fi susţinută de către reprezentanţi ai Secretariatului permanent, Ecaterina BEREJAN şi Valentin SASU, alături de Nelly MOTRIUC, asistent comunicare, OIM.

Potrivit organizatorilor, scopul prelegerii este de a construi un dialog între instituţiile publice centrale şi studenţi cu privire la prevenirea şi combaterea fenomenului traficului de fiinţe umane, cât şi sensibilizarea asupra riscurilor acestui fenomen.

În cadrul lecţiei, vor fi prezentate noile tendinţe ale fenomenului TFU prin prisma mecanismelor legislative, de asemenea va fi făcută publică o prezentare video cu mărturii ale victimelor traficului de fiinţe umane. Ulterior, participanţii vor fi implicaţi într-o victorină de întrebări şi răspunsuri, iar la final, specialiştii vor face conluzii şi totodată vor veni cu recomandări pentru studenţii ULIM la subiectul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane.

Prelegerea este organizată pentru studenţii Facultăţii de Drept din cadrul ULIM. Evenimentul se va desfăşura în Sala Mică a Senatului, aula 212, etaj 2.

Totodată, pe 19 ctombrie, la ora 17:00 organizatorii invită studenţii şi profesorii ULIM să participe la vizionarea filmului „Feţe noi, vechi suferinţe”, care va fi prezentat la cinematograful ODEON, strada Mihai Eminescu 55.


17.10.2012