Absolvenții și corpul didactic al Facultății Științe Economice din cadrul ULIM s-au reunit la festivitatea de înmânare a diplomelor de licență și de master

La ULIM, în Aula Magnifică, la data de 4 iulie 2018,a fost organizată ceremonia de decernare a diplomelor de licență și de master absolvenților de la Facultatea Științe Economice.

Evenimentul a debutat cu discursurile reprezentanților conducerii ULIM și a corpului didactic de la Facultatea Științe Economice.

Conf. univ., dr. Alexandru Cauia, prorector pentru Strategie Academică și Programe de Studii din cadrul ULIM, a venit cu mesaj de felicitare pentru absolvenți, le-a urat succes în carieră și le-a sugerat tinerilor să depună maxime eforturi pentru a dobândi performanțe: ”Vreau să înțelegeți că omul toată viața învață, iar o singură diplomă ar putea fi insuficientă pentru o carieră de succes; vă invit să continuați studiile la programele de masterat și doctorat pentru a acumula competențe care să vă permită să concurați dur în activitățile economiei din Republica Moldova sau UE. Nu uitați că ați absolvit ULIM, iar atunci când veți fi în echipele în care veți lucra trebuie să dați dovadă de omenie.”

Cuprinși de emoții, absolvenții au ascultat și îndemnurile conf. univ., dr. Valeriu Baeșu, decanul Facultății Științe Economice din cadrul ULIM, prof. univ., dr. hab. Natalia Burlacu, șef Catedra Business și Administrare și conf. univ., dr. Igor Balan, șef Catedra Finanțe, Bănci și Contabilitate. Tinerii au fost încurajați să se apropie de cunoaștere și să obțină cât mai multe realizări în domeniul profesional: ”Nu vă opriți aici, continuați studiile la ciclul II, masterat, avem o gamă largă de specializări. Vă doresc drum lung pe tărâmul profesional, avansări în carieră și acumulare progresivă de cât mai multe cunoștințe”, - a declarat conf. univ., dr. Valeriu Baeșu, decanul Facultății Științe Economice.

La fel, în cadrul evenimentului, reprezentanții băncii Eximbank au invitat absolvenții să-și construiască o carieră de succes în Republica Moldova și să candideze pentru variate funcții în segmentul financiar-bancar în cadrul companiei: ”Formăm noi posturi de muncă atât în front office, cât și în back office, de aceea noi vă îndemnăm să accesați pagina oficială a site-ului băncii, să vă informați despre posturile vacante și să depuneți CV-urile. Vă așteptăm cu cunoștințele Dvs. teoretice pentru a le aplica în practică.”

Absolvenții promoției 2018 a Facultății Științe economice au exprimat recunoștință și speranța că vor fi așteptați cu brațele deschise ori de câte ori vor apela la ajutorul profesorilor: ”Apreciem nespus de mult programul de studii bine structurat, cât și metodele de predare a materialului didactic. Pe lângă cursurile propriu-zise am avut ocazia de a participa la diverse conferințe naționale și internaționale, totul s-a desfășurat într-un mediu universitar în care ne-am putut dezvolta ca viitori specialiști”, a relatat absolventa Maria Voicu.

Menționăm că cei mai studioși tineri au fost premiați cu Diplome de Excelență și Diplome de Merit pentru reușita academică și succesele deosebite obținute pe parcursul anilor de studii.

Serviciul de Presă, ULIM


05.07.2018