Centrul de Cultură și Limbă Coreeană „Se Jong” oferă cursuri gratuite studenților ULIM

La data de 11 septembrie curent, o echipă de profesori de limbă coreeană împreună cu Han Ho Jin, directorul Centrului de Cultură și Limbă Coreeană „Se Jong” din cadrul ULIM au organizat o lecție publică pentru studenții interesați de a studia limba, cultura și tradițiile Coreei de Sud. În acest context, Han Ho Jin și Kim Won Sim, directoarea Departamentului „Limbi Asiatice” au transmis mesaje de bun venit tuturor tinerilor prezenți la eveniment și le-au urat să persevereze cu înțelepciune și să atingă progrese semnificative la cursurile de limbă și cultură coreeană, care vor fi organizate în module, de la începători la avansați.

În scopul eficientizării procesului de predare-învățare, timp de un semestru, la ULIM se vor afla în mobilitate academică  2 profesori nativi de limbă coreeană, cu o bogată experiență de predare: Kim Young Dahl și Kwon In Sook. Kim Young Dahl a promis că va integra în procesul didactic informații captivante și va organiza prelegeri bazate pe comunicare deschisă. La fel,  în calitate de profesoare vor fi și absolventele promoțiilor anterioare ale cursurilor de limbă și cultură coreeană, precum: Alina Zagorodniuc, Carolina Vataman și Anastasia Fomov.

Astăzi, Centrul de Cultură şi Limbă Coreeană din cadrul ULIM este dotat cu o sală pentru studii echipată modern, un birou performant şi o sală mică pentru conferinţe, materiale didactice, toate sponsorizate de Ambasada Coreei de Sud și “O.K.F”, din Coreea. 

În scopul intensificării relațiilor dintre Republica Moldova și Coreea de Sud, cei mai buni studenți din cadrul cursurilor vor putea beneficia de burse de studiu la una dintre universitățile din Coreea de Sud.

 

Serviciul de Presă, ULIM

 


15.09.2018