Frances L. Murphy. " />

Comunitatea academică ULIM salută o nouă colegă, de la Universitatea Illinois din SUA

În cadrul unei vizite oficiale la ULIM, atașatul de presă al Ambasadei SUA la Chișinău, dl. Jonatan Wolfington, a prezentat-o pe dna dr. Frances L.Murphy conducerii universității noastre, reprezentate de dl. Vladimir Chirinciuc, vicerector pentru relații internaționale și dna Elena Prus, vicerector pentru cercetare științifică, pe dna Frances L. Murphy.

Dr. Frances L.Murphy activeaza din anul 1990 la Universitatea din Illinois, fiind specialistă pe probleme de familie și consum. Domnia sa s-a ocupat, pe parcursul mai multor ani, de implementarea în Africa de Sud a unor programe de profil. Una dintre temele de cercetare ale domniei sale se referă la consilierea familiei în situații de încarcerare a unui membru.

Fiind proaspătă bursieră a celui mai prestigios program  de schimburi culturale, științifice și educaționale Fulbright, desfășurat de SUA în întreaga lume, dna Murphy va fi implicată în diverse proiecte universitare, la ULIM și va  preda un ciclu de cursuri în cadrul Facultății de Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială,  pe parcursul primului semestru al noului an de studii.

Vicerectorul Vladimir Chirinciuc a adus mulțumiri Ambasadei SUA din partea rectorului Andrei Galben, pentru receptivitate și disponibilitatea de a colabora, în scopul dezvoltării relațiilor academice dintre ULIM și universitățile din Statele Unite. "Ne bucură faptul că, grație proiectului în derulare, cât și altor oportunități, instituțiile din SUA și ULIM au posibilitatea de a face schimburi academice. Ne dorim din tot sufletul, ca și pe viitor, să avem o colaborare tot atât de fructuoasă, în continuă ascensiune", menționează vicerectorul ULIM.

Invitație la conferința internațională aniversară, la ULIM

Dna Elena Prus a precizat, că una dintre prioritățile ULIM  constituie implicarea în procesul de predare a cât mai multor specialiști de talie internațională. Domnia sa a invitat profesoara americană  la conferința jubiliară, dedicată aniversării de 25 de ani de la înființarea universității noastre, la care vor participa mai mulți distinși oaspeți de peste hotare.

Profesorii ULIM vor beneficia de mai multă experiență americană

Dna Svetlana Rusnac, decanul facultății de Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială (FȘEAS),  și-a exprimat satisfacția, că studenții ULIM vor beneficia de predarea unui renumit specialist  în asistența socială din SUA. Domnia sa a subliniat  tradiția colaborărilor dintre  ULIM  cu parteneri din SUA, precum universitatea The City University din New York (CUNY). Astfel, unul dintre cele mai atractive programe de masterat, la ULIM, reprezintă studiile avansate în asistența și expertiza socială, creat în cadrul Proiectului ”Casa Mare” , prin contribuția dlui dr. Vadim Moldovan, profesor la CUNY.  

„Catedra noastră e una deosebită, deoarece majoritatea suntem practicieni, cunoaștem viața reală a beneficiarilor noștri. Mergem, deseori, în vizită la ei, împreună cu studenții, pentru a le cunoaște nevoile și necesitățile. Acest parteneriat, căruia îi dăm start acum, va fi util și interesant  pentru ambele părți”, susține dna Svetlana Haraz, șefa Catedrei Asistență Socială „Nicolae Sali”, care va gazdui oaspetele american.

ULIM, cu cei mai mulți dascăli din RM, beneficiari ai prestigioaselor burse Fulbright

"ULIM are cei mai mulți profesori din RM, implicați în programe de mobilitate, finanțate de SUA, întâi de toate, Fulbright. De acestea au beneficat, ani la rând, cadre didactice și doctoranzi de la noi, precum doamnele Ana Guțu, Elena Prus, Ludmila Coadă, Nelly Balode ș.a, care au avut stagieri la numeroase universități din SUA, între care George Washington University, University of Illinois Urbana-Champaign, University of South Florida etc.

Pe de altă parte, la ULIM, au fost profesorii americani Karen Fern Greenwell și Geoffrey P. Greenwell de la Universitatea din Texas din Ostin, Judithanne Scourfield McLauchlan, de la Universitatea din Florida de Sud, Bill Gugerty, de la Universitatea din Illinois, Selena Rogers de la Universitatea din New York, ș.a", a remarcat dna Valentina Ciumacenco, directoarea Centrului de Cooperare Internațională (CCI) din cadrul ULIM.

Dna Frances L. Murphy a mulțimit pentru primirea cordială și a asigurat profesorii noștri de caldele sale sentimente cu care a revenit la ULIM, unde s-a mai aflat pe parcursul anului de studii 1997-98. Oaspetele american a transmis, din partea conducerii Universității din Illinois, asigurările de simpatie și disponibilitatea de a colabora cu succes și pe viitor. Dna Dr. F. Murphy va avea parte de un parteneriat fructuos și se va întoarce din R.Moldova cu experiență profesională bogată.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

 


22.09.2017