Galina Nederița, absolventa Facultății Științe Economice:
”Recunoașterea diplomei ULIM în țările francofone, un mare avantaj pentru tineri”

Galina Nederița, este una dintre absolventele de succes ale Facultății Științe Economice din cadrul ULIM, promoția din anul 2003. Grație bunei pregătiri de la noi, și-a continuat studiile la Institut de la Francophonie pour l'Administration et Gestion, o filială a Universității din Nantes (Franța), unde a obținut diploma de masterat în gestiunea și administrarea întreprinderilor. În prezent, tânăra activează la o importantă companie IT din Franța, în calitate de consultant în domeniul digital și noile metode de management. Galina Nederița este recunoscătoare dascălilor ULIM pentru excelenta lor ghidare în carieră și pregătirea universitară de nivel internațional.

”Profesorii ULIM se perfectionează mereu la universități din Franța, iar studenții urmează  stagii de practică în străinătate…”

”În perioada studiilor, la ULIM, am optat pentru specializarea management, deoarece  imi permitea sa cunosc din interior cum funcționează o intreprindere. Mai mult, cursurile erau susținute în limba franceză de către profesorii noștri emeriți.  Aș recomanda această specializare tinerilor, care doresc să deschidă o afacere sau care încă nu știu pentru ce domeniu economic să opteze. Cursul de management de la ULIM este bine structurat,  oferă informații utile și bine prezentate”, consideră Galina Nederița.

Tânăra apreciază ULIM-ul anume pentru ”deschiderea internațională oferită studenților”. ”Profesorii ULIM se perfectionează mereu la universități din Franța, iar studenții urmează  stagii de practică în străinătate și beneficiază de prelegeri ale cadrelor didactice venite din țările francofone. Și, bineînteles, apreciez cel mai mult, recunoașterea diplomei ULIM în țările francofone, un mare avantaj pentru tineri”, precizează absolventa. 

 După ULIM, Galina Nederița și-a continuat studiile la Institut de la Francophonie pour l'Administration et Gestion, o filială a Universității din Nantes, unde a obținut diploma de masterat în gestiunea și administrarea întreprinderilor.

”Grație cunoștințelor avansate, am fost acceptată la Universitatea din Nantes”

Galina Nederița activează la o companie franceză IT, un domeniu care îi place foarte mult, anume pentru deschiderea unor orizonturi impresionante.

”Vreau să mulțumesc profesorilor Facultății Științe Economice pentru calitatea studiilor, răbdarea și grija cu care ne-au instruit, în timpul celor patru ani, la ULIM. Sunt recunoscătoare îndeosebi doamnei Ana Guțu, grație căreia am beneficiat de cursuri de specialitate în limba franceză și de un stagiu lingvistic în Franța. Grație cunoștințelor avansate dobândite la ULIM, competențelor și cunoașterii acestei limbi, am fost acceptată la Universitatea din Nantes, la un program de masterat în gestiunea și administrarea întreprinderilor”, spune Galina Nederița. 

”Nu vă opriți nicioadată din învățat, pentru că ceea ce, ieri, era sigur și evident, azi, s-a schimbat…”

Ea crede că tinerii profesioniști pot reuși să se realizeze și acasă, însă cu mult mai dificil decât în alte țări. ”Foștii mei colegi de facultate și liceu activează în RM, datorită excelenței profesionale și a capacității de a se adapta”, susține Galina Nederița.

Întrebată dacă mai revine în RM, ea ne-a răspuns: ”Nu cred să mă întorc definitiv în RM. Sper ca prin intermediul companiei la care muncesc, să am deplasări frecvente în țara noastră. Speranța mea este ca potențialul economic favorabil s-o ajute în atragerea investitorilor din Europa.

Tinerilor de pe băncile universității le-aș spune: vă îndemn să nu vă opriți nicioadată din învățat, pentru că ceea ce, ieri, era sigur și evident, azi, s-a schimbat. Învățați în permanență. Cel mai important e să încercați, fără să vă fie frică. Uitați de ideile preconcepute, orice situatie trebuie privită sub aspect pozitiv!”

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

 


05.09.2016