În prima sa vizită în RM,
rectorul AUF s-a întâlnit cu conducerea și studenții ULIM

Dl. Jean-Paul de Gaudemar, rectorul Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), efectuează prima sa vizită oficială în R. Moldova. Cu acest prilej, domnia a avut o întrevedere cu rectorul Andrei Galben și prim-vicerectorul Ana Guțu, la ULIM. Oficialul s-a întâlnit, de asemenea, și cu studenții francofoni de la noi, însoțit de dl. Mohamed Ketata director regional al AUF în Europa Centrală și Orientală și dna Roxana Țurcanu, responsabilă AUF. Înainte de întrevederea cu rectorul ULIM, dl. Jean-Paul de Gaudemar a participat la o reuniune, unde a prezentat noua Strategie a AUF reprezentanţilor universităţilor membre din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, R. Moldova, Rusia şi Ucraina.

ULIM va susține activitatea Antenei AUF Chișinău, prin intermediul unui proiect unic în țară

Dl. Andrei Galben a salutat prezența dlui Jean-Paul de Gaudemar la ULIM, apreciindu-i prestația în fața rectorilor universităților membre ale AUF. ”Mi-a plăcut mult ideea referitoare la competitivitatea profesională, evocată în cadrul acelei întâlniri de înaltul oaspete. De aceea, aș propune, ca pe viitor,  să fie contabilizate, la nivel înalt, contribuțiile fiecărei instituții universitare de promovare a valorilor francofone.

Spun aceasta, deoarece ULIM, prin intermediul Centrului de Reușită Universitară, care deja are numeroșți parteneri externi, înregistrează succese excepționale în această direcție, fiind remarcată de actori universitari importanți în context internațional. Astfel, ar crește interesul pentru studierea limbii franceze din partea tinerilor, dar și al profesorilor în predarea și popularizarea idealurilor lumii francofone. Ne mândrim că suntem membri ai Asociației Universităților Francophone și, totodată,  împărtășim această experiența colegilor noștri asiatici din China, Coreea, Turcia.

ULIM susține activitatea Antenei AUF Chișinău, necondiționat și o va face în continuare, prin intermediul unor proiecte noi, în premieră pentru spațiul universitar din R. Moldova”, declară dl. Andrei Galben.

ULIM, membru important al Asociației Universităților Francofone și AUF

Dl. Jean-Paul de Gaudemar a mulțumit conducerii ULIM pentru găzduirea Antenei AUF din Chișinău. ”Am ascultat cu maxim interes pledoaria dlui rector Andrei Galben pentru francofonie. AUF nu este doar bine instalată la ULIM, ci și bine primită. Apreciez faptul că activează anume la ULIM, o universitate privată, fapt ce dovedește angajamentul față de francofonie, precum afirmă, deseori, și dna Ana Guțu.

ULIM este un membru important al Asociației Universităților Francofone și AUF. ULIM, de asemenea, găzduiește Centrul de Reușită Universitară, deosebit de atractivă  în R. Moldova”, declară dl. Jean-Paul de Gaudemar.

Întrebat, de ce, totuși, a preferat să se întâlnească cu studenții acestei universități, la Chișinău, rectorul AUF a răspuns: ”Când vizitez o țară, întâlnesc partenerii și mereu vreau să ajung în cele mai active universități. Este prima mea vizită la ULIM. Dna prim-vicerector Ana Guțu este membra Consiliului nostru de administrare și are, deseori, ocazia să ne informeze despre activitățile de aici și îmi face plăcere să le descopăr personal, la fața locului. De aceea, am optat pentru un asemenea eveniment, anume aici și sunt foarte fericit să mă întâlnesc cu studenții acestei instituții.”

Dna Ana Guțu: ”Rectorul AUF este pentru prima dată în R. Moldova și a ales să vină la ULIM, deoarece este un partener important al AUF, unde se predă franceză și în franceză. Mai mult, Centrul de Reușită Universitară din cadrul ULIM a fost fondată, grație finanțării AUF. Aceasta este o asociație universitară, unică în lume, cu mai mult de opt sute de instituții membre de pe mapamond. ULIM este membră din anul 1997. Mulțumim oaspeților noștri pentru această întâlnire extrem de necesară pentru studenții noștri”.

Studenții ULIM au aflat despre marile avantaje universitare și profesionale, oferite de AUF.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

FOTO: Andrei Colța


15.03.2017