Întrevederea vicerectorului Nicolae Țâu cu Șeful Delegației Uniunii Europene

Vice Rectorul pentru cooperare internațională, ULIM, Nicolae Țâu, a avut astăzi, 13 octombrie 2014, o întrevedere cu Ambasadorul, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

În timpul discuţiilor a fost apreciat stadiul excelent al cooperării bilaterale între Universitatea Liberă Internațională din Moldova şi Delegația UE în Republica Moldova. De asemenea, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind proiectele europene în derulare sau în curs de implementare din sectorul academic. Totodată, cei doi interlocutori au discutat despre posibilitățile de consolidare a  Centrului de Informare al Uniunii Europene inaugurat la ULIM la 17 mai 2013 cu sprijinul Delegației UE.

 De asemenea, părțile au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile în contextul regional și cooperarea în cadrul organizațiilor europene.

În contextul preluării de către oficialul european, începând cu  octombrie 2013, a mandatului de Șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Vice rectorul pentru cooperare internațională ULIM, Nicolae Țâu l-a invitat pe Pirkka Tapiola să  viziteze Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

În această ordine de idei, dl Ambasador a exprimat disponibilitatea sa de a ţine o lecţie publică pentru comunitatea academică ULIM în momentul apropiat.    


17.10.2014