La ULIM, studiază tineri din peste 20 de țări

Într-un reportaj, Publika TV a remarcat faptul că ULIM este instituția, unde au fost înmatriculați 125 de studenţi străini, în anul universitar 2015-2016. În total, aici învaţă circa nouă sute de tineri din străinătate.

Patrick Wenamio are 39 de ani şi este originar din Congo-Brazzaville. De doi ani, bărbatul îşi face studiile la Facultatea de Litere.  "Înainte să vin la ULIM, m-am informat bine despre Moldova, iar când m-am înscris la facultate ştiam şi câteva cuvinte în limba română", a declarat Patrick Wenamio, un student din Congo, pentru același canal media.

”ULIM este o universitate internațională, care a devenit, cu adevărat, o ”planetă" a studenților din peste 20 de țări. Reunește tineri Congo, Kazahstan, Azerbaidjan, Siria, Turcia, Israel, Coreea, China, din spațiul post-sovietic. Viitori intelectuali din străinătate se integrează de minune la noi, studiază tradițiile mai multor popoare, comunică intens și, ulterior, transmit în țările lor cât de importantă este ULIM în dezvoltarea unor relații internaționale între popoare.

Absolvenții noștri din străinătate revin, la ULIM, după ani de zile. Aici lasă ”părticele” din sufletele lor”, menționează dna Natella Pașa, șefă adjunctă a Departamentului studenți străini, ULIM.

Studenții din străinătate apreciază competențele didactice ale profesorilor

Galina Birzul din Kazahstan, masterandă la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism: ”Mă simt excelent la ULIM, o universitatea deschisă pentru studenții străini. Sunt mulțumită de studiile și de atmosfera din această instituție.”

David Luțik din Ucraina, proaspăt absolvent al Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism: 

”ULIM este unica instituție universitară din RM, unde tinerii din străinătate se simt cel mai bine. Consiliul studenților străini de aici este activ și, grație acestui fapt, tinerii au o viață interesantă. Profesorii de la ULIM sunt apreciați pentru competențele lor profesionale. Datorită studiilor de calitate, deja sunt angajat într-o companie media, ca jurnalist și scriitor.”

”În contextul francofoniei, avem un partener extraordinar”

Yohannes Norqvist din Suedia este viitor economist. A urmat la ULIM cursuri pregătitoare. ”Apreciez studiile la ULIM. Ador Moldova și am rămas aici să fac o facultate modernă, deoarece studiez evoluțiile țărilor post-sovietice. Mă gândesc pe viitor să investesc într-o afacere prosperă în RM. Suedia nu mai e interesantă pentru mine” 

Euloge Wenamio, director regional din Africa pentru schimburi culturale: ”Mă ocup de parteneriatele dintre această universitate și țările africane. ULIM este atractivă  pentru  studenții noștri. În contextul francofoniei, avem un partener extraordinar.”

Pentru cei dornici să urmărească un reportaj despre studenții străini în RM, întâi de toate la ULIM, urmăriți acest reportaj video: 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


18.01.2016