Prim-vicerectorul Ana Guțu participă la alegerea noului președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, în Maroc

În cursul săptămânii, la Palatul Congresului Mogador Agdal din Marrakech, Maroc, se desfășoară cea de-a 17-a Adunare Generală a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), la care participă și prof. univ. dr. Ana Guțu, prim-vicerectorul ULIM. Întrunirea e organizată sub înaltul patronaj al Majestății Sale, regele Mohammed VI și reunește participanți din peste 800 de universități membre ale AUF din întreaga lume.

Universitarii adoptă un set important de documente - rapoartele de activitate ale Consiliului Asociativ și Consiliului de Administrare, modificările în Statutul AUF, regulamentul intern al Adunării Generale, proiectul noii strategii cvadrienale. De asemenea, dezbat probleme ce constituie adevărate provocări la ora actuală: calitatea programelor de formare, a cercetărilor, profesionalizarea parcursurilor universitare, angajarea și inserția în câmpul muncii, dezvoltarea de noi parteneriate intra și extra-academice.

Deschiderea oficială a avut loc miercuri, 10 mai, participanții fiind salutați de dl. Abdellatif Miraoui, președintele AUF, dl. Jean-Paul de Gaudemar, rectorul AUF, dna Michaelle Jean, secretarul general al Francofoniei și alte personalități marcante. Mâine, 12 mai, membrii titulari vor alege noul președinte al AUF și componența instanțelor sale.

Schimb a bunelor practici între partenerii de pe toate continentele

ULIM este membru titular al acestei prestigioase asociații francofone din anul 1997, iar dna Ana Guțu este membră a Consiliului Asociativ și Consiliului de Administrare al AUF, aleasă de către universitățile francofone din Europa Centrală și de Est.

Organizată o dată la patru ani, Adunarea Generală reprezintă organul suprem al AUF și întrunește instituțiile membre pentru a-și defini politica generală și direcțiile sale primordiale, având, de asemenea, misiunea de-a alege președintele și (re)alege componența Consiliului de Administrare și a Consiliului Asociativ. Membrii titulari au dreptul de vot deliberativ, asociații de vot consultativ.

Întrunirea este ocazie de schimb a bunelor practici între partenerii francofoni de pe toate continentele.

Înregistrare video de la ceremonia de deschidere oficială a Adunării Generale a AUF :

Mesajul Rectorului AUF, Jean-Paul de Gaudemar, despre importanța participării la acest eveniment de rezonanță mondială:

După www//languages.ulim.md


11.05.2017