Programe de mobilitate cu instituții universitare din UE
ULIM oferă șanse deosebite studenților și cadrelor didactice

În cursul săptămânii acesteia, un grup de cadre didactice ale ULIM se află în stagii de mobilitate, la Universitatea ”Danubius” din Galați. Universitatea noastră este unul dintre partenerii proiectului de mobilitate pentru anul de studii 2015-2016, gestionat de către instituția respectivă, în cadrul Programului Erasmus +, Acțiunea-cheie 1 (Mobilitatea persoanelor în scop educațional).

Profesorii noștri beneficiază de stagii în următoarele domenii:  comunicare și relații publice, drept, relații internaționale, științe economice (http://cci.ulim.md/recrutare-pentru-mobilitate-programul-erasmus2).

Aceasta realizare se datoreaza, în special,  eforturilor Centrului Cooperare Internationala din cadrul ULIM, care are rolul de a coordona participarea universității noastre la programe cu finanţare europeană, oferind astfel studenţilor, personalului academic şi celui administrativ oportunităţi de implicare în stagii de mobilitate sau în alte tipuri de proiecte din educaţie şi formare profesională.  

18 universități din R. Moldova au semnat acorduri de mobilitate cu instituții din UE. Peste 240 de studenți (144) și profesori (140) din țară vor putea beneficia de burse de mobilitate, finanțate prin Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport

În acest an, după prima selecție a proiectelor Erasmus+, instituțiile de învățământ superior din R. Moldova au reușit să semneze astfel de acorduri cu 27 universități din 12 state ale UE. ULIM are asemenea convenții cu Academia Economică ”D.A. Tsenov” din Bulgaria, Universitatea Catolică ”Lubelski Jana Pawla II” din Polonia, Universitatea ”Debrecen” din Ungaria și Universitatea ”Mykolas Romeris” din Lituania.

Cei interesați de programe de mobilitate pot afla detalii despre specialități și cicluri de studii la care sunt disponibile burse, conținutul dosarului sau data limită de aplicare la Centrului Cooperare Internationala din cadrul ULIM. Proiectele de mobilitate se înscriu în Acțiunea cheie 1 a Programului Erasmus+Mobilitate de Credite și au fost selectate în urma Apelului de bază pentru 2015. Numărul de burse de mobilitate de scurtă durată, disponibile pentru R. Moldova, ar putea crește. Rezultatele finale vor fi disponibile, la începutul anului 2016. 

Pentru mai multe informații accesați:

http://www.erasmusplus.md/ro/news/18-universitati-din-moldova-au-semnat-acorduri-de-mobilitate-cu-institutii-din-ue

http://cci.ulim.md/erasmus2/

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


17.12.2015