ULIM exprimă condoleanțe și solidaritate cu poporul turc în lupta cu terorismul

Conducerea, profesorii și studenții ULIM exprimă condoleanțe poporului turc, în legătură cu atentatul terorist, care s-a produs ieri, 28 iunie, pe Aeroportul Internațional Atatürk din Istanbul. Azi, un grup de cadre didactice și reprezentanți ai Senatului Studențesc s-a deplasat la Ambasada Turciei în RM, pentru a-și manifesta compasiunea față de familiile și apropiații victimelor atacului.

Reprezentanții ULIM au înmânat o scrisoare de condoleanțe a conducerii universității dlui Fatih Göral, secretarul II al reprezentanței diplomatice. ”În aceste momente de profundă tristețe, Senatul ULIM  exprimă condoleanțe poporul turc, condamnând terorismul de orice speță. Turcia și cetățenii săi vor ocupa un loc important în universitatea noastră. Considerăm necesară mobilizarea tuturor forțelor lumii civilizate împotriva terorismului global”, se arată în scrisoarea oficială a conducerii ULIM către Excelența Sa, Mehmet Selim Kartal, ambasadorul Turciei în RM.

Tragedia soldată cu zeci de morți și peste o sută  de răniți a zguduit lumea întreagă și este una comună, a Europei întregi, care luptă contra terorismului. Dascălii și studenții noștri sunt solidari cu colegii și profesorii turci din cadrul Centrului de Limbă și Cultură Turcă ULIM, cu poporul țării-prietene și cu conducătorii acesteia, care au cerut comunității internaționale să coopereze împotriva amenințării globale, a cărei obiectiv este uciderea oamenilor nevinovați.

Actele teroriste afectează societățile, însă nu pot să le distrugă. O măsură importantă împotriva acestora este de a fi solidari la nivel de cetățeni, instituții, universități, organizații internaționale. Prin cooperare, promovăm valorile europene – democrația, drepturile omului, toleranța.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

 


29.06.2016