Ziua Europeană a Limbilor, oportunitate de a descoperi diversitatea lingvistică și culturală a Europei

Ziua Europeană a Limbilor a fost instituită în anul 2001, la inițiativa Consiliului Europei și este sărbătorită anual, la 26 septembrie. Pentru profesori și studenți este o mare oportunitate de a crește gradul de conștientizare a importanței învățării limbilor străine și a promovării bogăției culturale a Europei, ceea ce semnifică deschiderea către alte culturi, tradiții și limbi, valorificarea talentelor elevilor și studenților, prin desfășurarea evenimentelor de popularizare a ideii de a studia limbile străine.

Cu această ocazie, la Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul ULIM am organizat o dezbatere despre promovarea multilingvismului în Uniunea Europeană. Participanții la discuție și-au împărtășit ideile în ceea ce privește beneficiile și așteptările lor în cunoașterea mai multor limbi, precum și necesitatea de a diversifica gama celor studiate deja, fapt ce semnifică plurilingvismul.

Evenimentul a fost, de asemenea, un prilej de-a informa studenții din primul an de studii despre obiectivele, misiunea și proiectele CRU-ului. Dezbaterea s-a desfășurat într-o atmosferă prietenească și de sărbătoare a Antenei Chișinău, unde studenții au discutat  cu reprezentanți ai Agenției Universitare a Francofoniei, expunându-și ideile, în vederea diversificării programului de activități pentru tinerii din Moldova.

Ziua Europeană a Limbilor s-a încheiat cu un concurs pentru tineri, animat de Ina Neagu, studentă în anul III în cadrul Facultății de Litere.

După http://gribacov.ulim.md/


27.09.2016